Bal Arıları ve Bee Gurme
Bal arıları milyonlarca yıldır üretiyorlar. | Lezzet üretmeye merakımız, doğuştan.
Bilinen ilk bal arısı fosili 100 milyon yıl önceye ait. Milyonlarca yıldır üreten arılar gibi bizim de kurumsal genlerimizde lezzet üretmeye yönelik bir aşk var.
En çalışkan canlı: Arılar… | İyi malzemenin peşinden gidiyoruz.
Ortalama bir arı hayatı boyunca bir çay kaşığının 12’de 1’i kadar bal üretiyor. Yarım kilo bal için bir grup bal arısının 2 milyon çiçeği gezmesi gerekiyor. Biz de tıpkı arılar gibi hep en iyi malzemenin peşindeyiz. Bunun için mamül ve yarı mamullerimizi Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel üreticilerden ve saygınlığını kanıtlamış markalar arasından seçiyoruz. Tedarikçi listemiz için lütfen tıklayın.
Çok hızlılar… | Günde 3 öğün lezzet için programlı ve hızlı olmak gerekiyor.
Bal arıları kanatlarını aklımızın alamayacağı kadar hızlı çırparlar. Bir bal arısı saniyede 230 defa kanat çırpıyor. Duyduğumuz “vızzz” sesi de işte bu hızla çırpılan kanatlardan çıkıyor. Profesyonel mutfak da dakikası dakikasına bir planlama ve bu planlamaya bire bir uyacak, saat gibi çalışan uyumlu bir ekip gerektiriyor. En güzel yemeği, tam zamanında hazır etmek için tam bir takım çalışması içindeyiz.
Koku arıların işi | Koku ve tat ayrılmaz bir ikilidir.
Koku ve tat birbirinden ayrı düşünülemeyecek bir ikili. Bal arılarının 170 koku alıcısı bulunuyor. O lezzetli balları üretmek için bu alıcıları kullanıyorlar. Sebzelerin, meyvelerin en iyilerini kullanıyoruz ki ortaya çıkan tabaklardaki yemeklerin kokusu da en az onlar kadar iştah açıcı olsun.
Beş gözlüler | Kontrol standartlarımıza bağlıyız.
Bal arılarının 2 bitişik gözleri başlarının yanında; 3 tekil gözleri ise başlarının üzerinde. Gözden kaçırdıkları hiçbir şey yok. Biz de bundan ilham alarak üretim sürecimizin her aşamasını, standartlarımız gereği pek çok kontrol basamağını içerecek şekilde izliyor ve kayıt altına alıyoruz.
Her arının bir kovanı var. | Yerinde üretiyoruz.
Bal arıları kendi kovanları için çalışırlar. Kilometrelerce alanı gezerek topladıkları özleri kovanlarında işleyerek bala dönüştürürler. Biz de üretimimizi hizmet verdiğimiz kurumlarda oluşturduğumuz profesyonel mutfaklarda ve yerinde yapıyor, sadece mutfaklarımızdan benmarilerimize taşıyoruz.