Mutfak Profesyonellerinden

Mutfak Sırları

  • Balığı çıtır çıtır kızartmak için, biraz sütte bekletip una bulamak, ondan sonra kızartmak gerekir.
  • Doğranıp kızarmak için bekleyen patlıcanların üzerine birkaç kaşık toz şeker ve tuz serpip bırakın. Acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp, kağıt peçete ile kurulayın.
  • Patateslerin filizlenmesini önlemek için aralarına bir adet elma yerleştirin, uzun süre bozulmadan kalacaktır.
  • Eritmeye koyduğunuz tereyağın yanmasını istemiyorsanız içine birkaç damla zeytinyağı damlatın.
  • Kullandığınız portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir kavanoza koyup, buzdolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.
  • Haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir miktar süt, karnabaharın beyazlaşmasına ve kötü kokmamasına yardım eder.